Panzanella (italiensk brødsalat)

Panzanella er en toscansk brødsalat. Det høres kanskje litt spesielt ut med brødsalat, men jeg kan forsikre om at denne kommer til å bli spist opp. Vi hadde den som tilbehør til kjøttfondue i helgen og alt ble spist.
Denne salaten passer som en deilig lunsj, som tilbehør til kjøtt eller fisk, som forrett, ja egentlig passer den til det meste for den er så utrolig god.

6-8 personer (som en enkel lunsj):
300 g daggammelt brød, helst landbrød. Skjæres opp i biter dagen i forveien.
1 1/2 dl vann
8 sp rødvinseddik
1 laubærbland
300 g romater
1 gul paprika
1 rød paprika
2 vårløk
1 bunt persille
4 sp kapers
3 hvitløksfedd
8 sp olivenolje
Basilikum og mynte
Salt og pepper

Skjær skorpen av loffen og del i biter dagen i forveien. Den skal tørke. Neste dag, kok opp vannet sammen med eddik og laubærblad. Avkjøl og hell over brødet. La det trekke i 30 min og klem ut litt av væsken, forsiktig.
Skåld tomatene og fjern skinn og kjerner.Skjær tomatene i strimler. Del paprikaene i små biter og finhakk vårløk, hvitløk og persille. Bland alt sammen, ha i kapers, og hell over oivenolje og smak til med salt, pepper og litt mer eddik om nødvendig.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

matgladilavkarbo

26.03.2012 kl.19:11

så nydelig ut, spesiellt med en dæsj sol på ;) ha en herlig dag.

Rimmis

08.04.2012 kl.10:36

matgladilavkarbo: Salaten er kjempegod. Takk, igjen, for hyggelige kommentarer.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits