Pasta med grillet paprikasaus og chevre

Dette er en utrolig deilig pastarett og vi spiste alt for mye i går. Den var bare sååååååå god. Og med en Barolo vin til så ble middagen et skikkelig høydepunkt. Og som med så mye italiensk mat, det er lett å lage men man trenger gode råvarer.

Til 4 personer:
Pasta etter ønske, jeg brukte Jacobs linguini, den er kjempegod
1 medium løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 sp olivenolje
4 søte paprika, røde (det er de avlange)
Rød chili, finhakket, mendge etter ønske
1 sp tomatpuree
2 dl finraspet fersk parmesan
2 sp kremfløte
1 vårløk, finhakket
2 dl kyllingkraft (Jacobs har en som er veldig god)
Salt og pepper
2 sp friske urter, finhakket, basilikum, mynte og persille

Del paprikaen i to, fjern kjerner og legg på et bakepapir. Grill i ovnen til skinnet er brent. Legg så paprikaene i en plastpose og avkjøl. Deretter er det lett å fjerne skinnet. Når paprikaene er klare deles de i små biter.
Finhakk løk og hvitløk og la dette surre i en kjele et par minutter. Tilsett 2/3 av paprikaen, chili og tomatpuree. Bland godt. Ha så i kyllingkraft og bland med en stavmikser til det blir en tykk saus. Ha så i resten av paprikaen, urtene, fløten, parmesan og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen som anvist på pakken, men når det er et par minutter igjen siles pastaen og blandes med sausen. Kok dette sammen de siste minuttene.
Anrett pastaen på en tallerken og server med chevre og hakket valnøtt som er ristet lett i pannen. Pynt med litt basilikum.



Foto: Rimmis

3 kommentarer

benedicte

01.04.2012 kl.18:26

akkurat dette jeg hadde så lyst på! Glad jeg googlet og fant din oppskrift, papriakene er i ovnen :)

Trygve

02.04.2012 kl.00:01

Jeg savner vel litt kjøtt i. Ellers er det sikkert nydelig.

Rimmis

08.04.2012 kl.10:35

Trygve: Kjøtt er godt, men her funker det like bra uten :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits