Salat Nicoise

Det er en stund siden siste innlegg og det skyldes en skuleroperasjon som har tatt fra meg matlyst og mulighet til å gjøre noe på kjøkkenet i det hele tatt. Det har vært mange uker på sofaen med alt som er på TV. Men nå er jeg mye bedre og matlysten er tilbake. Det samme er lysten og muligheten til å lage mat. Men jeg må understreke at min mann har vært helt fantastisk. Og han som sier han ikke er noe god på kjøkkenet! Med litt god veiledning har har laget de beste retter. Så fremover er det ikke bare jeg som skal lage mat hos oss.

Denne salaten har jeg hatt lyst til å lage lenge, og nå fikk jeg ånden over meg. Salat Nicoise. Minner meg om Frankriket og det er jo ikke så rart. Det er en deilig, og frisk lunsjsalat som metter. Jeg skriver ikke opp mengdene for her tar man det man ønsker selv.

I salaten hadde jeg følgende:
Salatblanding (ruccola, romano, lollo rosso, spinat, mm.)
Kokt egg
Tunfisk i vann
Cherrytomater
Kokte bønner
Sukkererter
Kokte poteter
Kapers

Dressing:
1 dl olivenolje
1/3 dl eddik (gjerne kryddereddik eller hvitvinseddik)
1 sp finhakket løk
1 hvitløkfedd presset
1 sp kremfløte
Salt og pepper

Ha dressingen over salaten og server med godt brød.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits