Vietnamesisk salat

Denne salaten M prves. NOe s godt. Det er lenge siden jeg har laget noe s godt. N skal det sies at jeg elsker asiatisk mat og koriander s dette var noe for meg. Og det beste er at det er sunt og frisk. Kjapt lage er det ogs. Denne oppskriften fant jeg i en av bkene til Bengt Stiansen. Tusen takk for en flott oppskrift.

4 personer:
200 g risvermecelli
1/2 kg indrefilet
1 ss Sambal Olek, dette er en chilipasta. Fr man ikke tak i dette kan man bruke vanlig rd chili
2 fedd hvitlk
2 ss rapsolje
1 bunt vrlk
1 dl sprstekt lk
Issalat, mengde etter nske

Dressing:
1 dl limesaft
3 ss fishsauce
3 ts sukker
3 ss hakket frisk koriander
1 ss hakket frisk mynte

Lag risvermicelli som anvist p pakken. Del opp kjttet i strimler og krydre med hvitlk og Sambal Olek. Stek kjttet i oljen,i en wok eller eller panne p hy varme til kjttet er stekt. Ha i vrlken som er skret i strimler eller biter (velg selv hvor store biter). Ta kjttet av platen og bland alle ingrediensene til dressingen. Ha denne over kjttet. Bland ferdige risnudler og revet salat og legg p en tallerken. Hell kjttet med dressingen over og pynt med koriander, mynte og litt frisk chili.
Gjr som meg, ha salaten p en tallerken, ta den med i sofaen, krll bena under deg, og kos deg med denne fantastiske salaten.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Myfoodpassion

06.05.2012 kl.15:56

Dette var het i min gate. Takk for tipset

Ninas gode liv

11.05.2012 kl.16:08

Takk for super oppskrift som skal prves :-)

God helg. Mvh Nina

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits