Sommersalat med posjert egg

Tilbake fra en lang sommerferie. Litt tykker rundt livet, og litt slankere lommebok, det er konklusjonen p denne sommeren. Men du s deilig. Italia, sol, sommer, god mat og vin. Hva mer kan man nske seg. Det beste var lunsjen p Trattoria in Piazza i Piemonte. Fantastisk. Vi mtte et eldre par som hadde kjrt to timer for spise sndag lunsj der. Det sier vel litt.

Vel tilbake i Norge s er det starte et litt sunnere kosthold og hva er vel bedre enn en deilig salat til lunsj. Jeg tok det jeg hadde i skapet og det ble kjempegodt.

Jeg skriver ikke opp noen mengder her for det kan man regulere selv. Det beste med denne salaten er det posjerte egget.

Posjert egg:
En gryte med vann, minst halvfull, litt salt og en god slant ( 2 ss) lys eddik oppi vannet. Eddiksyren hjelper med samle egget, og dessuten gir det en ekstra smak som gjr at det smaker "riktig" posjert egg.
Ferske gode egg. Jo ferskere dess enklere, gamle egg blir lse i konsistensen. Knekk egget oppi en liten espressokopp eller skl, da blir det lettere f samlet ut i vannet. Plommen m vre hel. Kok opp vann med eddik og salt, la det fosskoke noen minutter s det er skikkelig varmt (vann er ikke 100 grader p frste kokeboble, det tar litt koketid f det varmt) Senk varmen til lav, knapt simring (trekk gryten av platen om du ikke har induksjon eller gass) Bruk en skje til lage en passe god "svirl" i vannet og slipp egget raskt oppi midten, da vil det "pakke seg inn av seg selv og holde seg pent samlet. Ikke hell egget langsomt oppi vannet, da blr det tder i vannet og fort eggesuppe. La det pent og rolig ligge p svak varme ca 4 - 5 minutter, ta det ut med en hullskje og legg det p kjkkenpapir s vannet renner av.

Til salaten:
En god blanding salater
En mango
Salatlk (jeg har ftt tak i den helt hvite lken som er mild i smaken, men rdlk duger)
Agyrk i tynne strimler
Gulrot i tynne strimler
Avocado
Sopp
Tomat
Stekt kjtt (jeg hadde litt kalv i fryseren)
Masse persille og koriander
Olivenolje
Balsamicoeddik
Balsamicoglace
Salt og pepper

Bland den grnne salaten godt, ha i litt eddik, olje, salt og pepperog legg resten av ingrediensene p toppen. Ha til slutt p det posjerte egget og ha over litt balsamicoglace.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits