Sommersalat med posjert egg

Tilbake fra en lang sommerferie. Litt tykker rundt livet, og litt slankere lommebok, det er konklusjonen på denne sommeren. Men du så deilig. Italia, sol, sommer, god mat og vin. Hva mer kan man ønske seg. Det beste var lunsjen på Trattoria in Piazza i Piemonte. Fantastisk. Vi møtte et eldre par som hadde kjørt to timer for å spise søndag lunsj der. Det sier vel litt.

Vel tilbake i Norge så er det å starte et litt sunnere kosthold og hva er vel bedre enn en deilig salat til lunsj. Jeg tok det jeg hadde i skapet og det ble kjempegodt.

Jeg skriver ikke opp noen mengder her for det kan man regulere selv. Det beste med denne salaten er det posjerte egget.

Posjert egg:
En gryte med vann, minst halvfull, litt salt og en god slant ( 2 ss) lys eddik oppi vannet. Eddiksyren hjelper med å samle egget, og dessuten gir det en ekstra smak som gjør at det smaker "riktig" posjert egg.
Ferske gode egg. Jo ferskere dess enklere, gamle egg blir løse i konsistensen. Knekk egget oppi en liten espressokopp eller skål, da blir det lettere å få samlet ut i vannet. Plommen må være hel. Kok opp vann med eddik og salt, la det fosskoke noen minutter så det er skikkelig varmt (vann er ikke 100 grader på første kokeboble, det tar litt koketid å få det varmt) Senk varmen til lav, knapt simring (trekk gryten av platen om du ikke har induksjon eller gass) Bruk en skje til å lage en passe god "svirl" i vannet og slipp egget raskt oppi midten, da vil det "pakke seg inn av seg selv og holde seg pent samlet. Ikke hell egget langsomt oppi vannet, da blr det tåder i vannet og fort eggesuppe. La det pent og rolig ligge på svak varme ca 4 - 5 minutter, ta det ut med en hullskje og legg det på kjøkkenpapir så vannet renner av.

Til salaten:
En god blanding salater
En mango
Salatløk (jeg har fått tak i den helt hvite løken som er mild i smaken, men rødløk duger)
Agyrk i tynne strimler
Gulrot i tynne strimler
Avocado
Sopp
Tomat
Stekt kjøtt (jeg hadde litt kalv i fryseren)
Masse persille og koriander
Olivenolje
Balsamicoeddik
Balsamicoglace
Salt og pepper

Bland den grønne salaten godt, ha i litt eddik, olje, salt og pepper og legg resten av ingrediensene på toppen. Ha til slutt på det posjerte egget og ha over litt balsamicoglace.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits