Pasta med grillede grønnsaker

Endelig kom sommeren for en liten stund, og jeg var rask til å fyre opp grillen. Noe som er kjempegodt er å grille masse forskjellige grønnsaker, og ha dem over en god pasta som er blandet med en litt tomatsaus. I Italia la jeg i år merke til at de ofte blander inn litt tomatsaus i pastaen selv om man har en annen saus til pastaen. Og det funker veldig bra. Så jeg laget en god tomatsaus som jeg hadde i pastaen før jeg hadde over grønnsakene. La det være igjen litt saus til å ha på toppen.

Til 4 personer:

Tomatsaus:
4 store tomater delt i 6 biter
6 små tomater, hele
2 fedd hvitløk, skåret i grove biter
Et utvalg urter
Litt Maldoon salt
Chilipepper
1 ts olivenolje

Ha alle ingrediensene i en folie som pakkes godt inn. Legg på grillen i 20 min. I mellomtiden har man 400 g finhakkt tomat (fra boks, helst merket Mutti som er best) i en gryte. Når tomatene på grillen er ferdige har man dem i gryten sammen med bokstomatene og surrer en liten stund. Ha også i grovt skåret mild løk som er grillet hel, uten skall, i 20 min. La sausen småpurte mens pastaen kokes.

Et løktips. Etter å ha vært i Italia i mange år så må jeg si at vi i Norge ikke har skjønt noe av løk. Der har de mange varianter av løk, og en av de beste er en helt hvit løk som er mild og fin i smaken. Den heter Snøløk i Norge og jeg ser noen steder som har fått den. Løp og kjøp. Edens Hage på Bygdøy har den. Der har de mange andre gode ting også, og flotte blomster.

Grillede grønnsaker:
Velg selv grønnsaker og ha dem i en plastpose med olivenolje, salt og masse hvitløk. Pass på at alle grønnsakene blir godt dekket. Grill så til de er ferdige. Lengden avhenger av type grønnsak og grill. Jeg brukte denne gangen paprika, asparges og løk. Del så grønnsakene i store biter og ha dem på toppen av pastaen, som er blandet med tomatsaus. hvis det er noe saus igjen så kan man ha den over det hele, sammen med revet parmesan.

Dette er skikkelig godt.


Foto: Rimmis

Én kommentar

matgladilavkarbo

07.09.2012 kl.02:16

Dette så skikkelig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits