Vårruller

Disse vårrullene er fantastisk gode. De er også litt sunnere enn de man fritterer. Disse steker man i ovnen, og da slipper man all oljen. De kan også fryses ned og varmes opp med grilleelement  (de blir like crispy som om de var helt ferske). Men det beste med denne oppskriften er at de er fantastisk gode og vanedannende.

Jeg laget en god porsjo,n og jentene hadde dem med i matboksen flere dager på rad, sammen med en liten boks med sur-søt chilisaus til å dyppe i. Luksusmatpakke, kaller jeg dette.

Ca. 20 stk

2 fedd hvitløk finhakket
1 ss frisk ingefær revet
1 gulrot i fine strimler
4 vårløk i tynne strimler
1 ss rød chili, finhakket (kan sløyfes)
150 finstrimlet kål
1-2 ss soyasaus
1 ss sur-søt chilisaus
2 dl kokte risnudler  (her bruker jeg en saks og klipper i nudlene for å få kortere nudler)
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts olje
Vårrullomslag (filodeig)

Stek kyllingkjøttdeigen i oljen til den er helt stekt. Legg i en bolle. Stek alle grønnsakene sammen med hvitløk, chili og ingefær. Rør rundt i ca. 5 min til alt er helt mykt.Bbland sammen med kjøttet og tilsett søyasaus og chilisaus. Smak til med mer av sausene hvis ønskelig.

Legg en spiseskje av blandingen på ett vårrullomslag litt inn fra et av hjørnene. Rull inn til halve omslaget. Brett så hver kantene på høyre og venstre side over deigjen og rull ferdig. Ha litt vann på kantene for å "lime". Legg vårrullene på et bakepapir og tek i ovnen på 225 grader til vårrullene er gyldne.
Server med sur-søt chilisaus og/eller Hoisin saus. Dette er godt.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Lisa

28.09.2012 kl.20:06

Takk for oppskriften, jeg lagde de idag og de var knallgode! Brukte svinekjøttdeig i stedet-og så friterte jeg de :p Ble veldig, veldig gode :)

31.10.2012 kl.15:46

Hei Ingebjørg

Fikk linken din av Rolv idag - og her var det mye godt, som jeg vil prøve når jeg får innstallert meg i min nye bolig på Nordberg.

Hilsen Lena (Kristines mamma)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits