Mini-Quicher

Dette er perfekt snacks til selskap, ser imponerende ut og samker kjempegodt. Hos oss blir det ogs tatt med en av disse i matboksen hvis muligheten byr seg.
De er lette lage og man bruker butterdeig med godt fyll. Det er stor fordel bruke enpaiform (jeg har en med 12 hull). Det gjr det hele mye lettere.

Oppskrift p skall av butterdeig:
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle to runde, 12-hulls paiformer. Kjevle ett og ett ark med butterdeig til det blir s stor at det gr an stikke ut fire sirkler p ca. 8-10 cm. Sirkelene skal legges i paiformen og det er greit at de har en god kant slik at fyllet ikke renner ut. Stek paiformene i ovnen til de er lysebrune.

Fyll med urtekrem:
bland 2 piskede egg, 2 ss melk, 1 1/4 dl flte, 2 ts hakket frisk gresslk og 1 ts hver av friskhakket dill, timian og persille. Hell blandingen i paiskallene og str p revet parmesan, totalt 2 ss. Stekes i 15-20 minutter til de er gylne og luftige.

Fyll med bacon og karamelisert lk:
Varm opp 2 ts rapsolje i en stor stekepanne. Tilsett 1 stor, finhakket lk. Ha p lkk og stek p middels varme i 30 min. Ha lken i en bolle og avkjl. Legg 125 g finhakket bacon i pannen og stek til den blir spr. Bland med lken og tilsett 3 ss sennep (med fr), smak til med pepper. Pisk 2 egg med 1 1/4 dl melk og bland inn lk og bacon. Ha blandingene i paiskallene, ikke fyll mer enn halvfullt. Stekes p 200 grader til de er gylne og luftige.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits