Mini-Quicher

Dette er perfekt snacks til selskap, ser imponerende ut og samker kjempegodt. Hos oss blir det også tatt med en av disse i matboksen hvis muligheten byr seg.
De er lette å lage og man bruker butterdeig med godt fyll. Det er stor fordel å bruke en paiform (jeg har en med 12 hull). Det gjør det hele mye lettere.

Oppskrift på skall av butterdeig:
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle to runde, 12-hulls paiformer. Kjevle ett og ett ark med butterdeig til det blir så stor at det går an å stikke ut fire sirkler på ca. 8-10 cm. Sirkelene skal legges i paiformen og det er greit at de har en god kant slik at fyllet ikke renner ut. Stek paiformene i ovnen til de er lysebrune.

Fyll med urtekrem:
bland 2 piskede egg, 2 ss melk, 1 1/4 dl fløte, 2 ts hakket frisk gressløk og 1 ts hver av friskhakket dill, timian og persille. Hell blandingen i paiskallene og strø på revet parmesan, totalt 2 ss. Stekes i 15-20 minutter til de er gylne og luftige.

Fyll med bacon og karamelisert løk:
Varm opp 2 ts rapsolje i en stor stekepanne. Tilsett 1 stor, finhakket løk. Ha på løkk og stek på middels varme i 30 min. Ha løken i en bolle og avkjøl. Legg 125 g finhakket bacon i pannen og stek til den blir sprø. Bland med løken og tilsett 3 ss sennep (med frø), smak til med pepper. Pisk 2 egg med 1 1/4 dl melk og bland inn løk og bacon. Ha blandingene i paiskallene, ikke fyll mer enn halvfullt. Stekes på 200 grader til de er gylne og luftige.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits