Kyllingfilet med Marsalasaus

Denne kyllingretten er en rustikk italiensk rett. Den smaker himmelsk, og kyllingen blir vanvittig mør og god. Til kyllingen serverte jeg brokkoli og polentaskiver (lager polenta som anvist på pakken, legger den utover på bakepapir. og lar den bli kald. Deretter drysses parmesan over og det hele grilles i ovnen til osten er lysebrun. Så er det bare å dele opp i ønsket form og mengde).

Til 2 personer:
2 kyllingbryst
Mel blandet med salt og pepper (til panering)
6 stk sjampinjong, skivet
1 sp smør
10 sp Marsalavin
2 sp Kikkoman soyasaus
5 sp rødvin
1 sp fløte
1 sp fersk timian og litt ekstra til pynt
salt og pepper

Til marinaden: 1 sp soyasaus og 5 sp Marsalavin
Mariner kyllingen i 2-3 timer, eller mer.

Legg den marinerte kyllingen mellom to bakepapir og bank flat slik at den er ca. 1 cm tykk. Bland melet med salt og pepper og vend kyllingen i dette. Smelt smøret og stek kyllingen på begge siden til den er gyllen. Legg kyllingen til side på en tallerken. Ha litt mer smør i pannen og stek soppen til den er lys brun. Ha så i vinen og saoyasausen. La det hele småkoke noen minutter. Ha så i fløte og timian. Smak til med salt og pepper. Legg så i kyllingfiletene og vend dem i sausen. La det hele stå på svak varme i 15 minutter. Server med polenta og brokkoli, og pynt med litt frisk timian.

Her passer det veldig godt med en flaske Valpolicella.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits