Torskefilet med ertesuppe

Da jeg laget denne retten sa jeg til mannen min at i dag skal du f restaurantmat av hy klasse. Og det hadde jeg rett i. Denne retten ernoe av det beste jeg har laget noen gang. Og ikke minst, noe av det beste jeg har spist p lenge. Fy sren. Denne ertesuppen er i seg selv fantastisk, og nr man fr en perfekt stekt torskeloin, og grillet serrannoskinke til s blir dette helt suverent.

Tilto personer:

Ertesuppe:
200 g frosne erter
1 sjallotlk
2 ss smr
5 dl melk
2dl vann
1/2 sp fersk timian
salt og pepper

Til pynt:
1 sjallotlk
4 skiver serrannoskinke
50 g erter
1 ss smr

Fisk:
200-250 g torskefilet
litt salt
olje og smr til steking

Ertesuppe:
Stek lk blank i smr. Tilsett erter, timianog vske. La det hele smkoke i 5 min, og s sette man suppen p lav varme slik at den fr trekke i 20 min. Smak til med salt og pepper (eller pepperocini). Kjr s glatt i blender eller med stavmikser (dette gjres rett fr servering).

Pynt:
Del lken i tynne ringer. Stek den forsiktig i smr til den er gyllen. Legg fire skiver serrannoskinke p et bakepapir og grill i ovnen til skinken er krisp.

Fisken:
Del opp fisken i 4 deler. Ha p salt og la dette trekke 15 min. Skyll s fisken og trk den. Varm opp litt rapsolje i en panne. Stek fisken 2 min p hver side, ha s i litt smr og sett til side med lokk over fisken. s litt ov smret over fiskne.La st i 5 min.

Anretning:
Legg erter i bunnen av en god suppetallerken. Ha s i suppen og legg to fiskestykker i hver suppeskl. Legg sp skivene med serrannoskinke, og topp med loken, litt frisk timian, og noe av skummet fra ertesuppen.


Foto: Rimmis

n kommentar

matgladilavkarbo

21.10.2012 kl.18:37

oj oj oj, dette s bare himmelsk ut.. bare m prves -- snarest ;) takk

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits