Torsk med kantarell og eplesky

Denne helgen ble det nok en suksess med torskeloin. Strøm torskeloin er helt fantastisk god. Denne gangen stekte jeg kantareller som tilbehør. Det passer utrolig godt sammen med torsk. Sausen var en type epleskum eller eplesky. Helt nydelig. Jeg serverte også en hjemmelaget potetmos laget med mandelpoteter, smør, fløte, salt og pepper. Skikkelig slankemat.....

Til 2 personer:

Start med epleskummet.

2 dl god norsk eplejuice
1 sjalottløk
1 dl fløte
salt og pepper
sitron

Fres løken blank og ha i juicen, reduser til 1 dl og ha i fløten, kok i 5 min og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett til siden mens fisken stekes. Når fisken er ferdig så helles skyen fra fisken i sausen. Skum opp med stavmikser ved servering.

Steking av torskeloin:
ca. 150-200 g fisk pr. person. Strø på godt med salt og la dette trekke inn i fisken i ca. 20 min. Vask fisken godt og tørk med kjøkkenpapir. Ha så i litt rapsolje i en god panne. Stek 2 min på hver side. Ha så i 1 sp smør og sett tilside med lokk. La det stå i 4 minutter. Anrett fisken og server med stekt kantarell og saus, sammen med en hjemmelaget potetmos. Pynt med litt frisk timian.

En god Barbaresco er godt til dette.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

matgladilavkarbo

31.10.2012 kl.01:22

for en vakker rett ;) nam nam

Hanne

04.11.2012 kl.20:50

Veldig godt, takk for tips! :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits