Bagels

Søndag er ofte bakedag her i huset. Jeg lager nok rundstykker, brød eller bagels til neste uke. Det som ikke blir spist opp på søndag, for fersk bakst er jo bare utrolig godt, blir frosset. Da er det bare for barna å ta ut det de trenger til matboksen, eller etter skolen, og varme opp i ovnen eller micro'en. Dette fungerer kjempebra. Og ikke minst, jeg kan kontrollere sukker og saltinnholdet i baksten vi spiser her i huset.

Det nye nå er bagels. Har alltid tenkt at det er vanskelig å lage, men det er jo superenkelt. Og det er så godt. Syntes disse blir bedre enn rundstykker. De er saftige og gode.

Her er en god oppskrift til 16 bagels:

1 pose gjær
3 dl fingervarmt vann
3 ss rapsolje
1 ts salt
2 egg
10-12 dl siktet speltmel (eller hvetemel)

Bland alt i en bolle, og elt til en fin og jevn deig. Sett til heving i minst 30 minutter. Del så deigen i 16 biter og rull dem ut i ca. 20 cm. lange pølser. Fukt enden og fest slik at det blir en ring. Sett til heving i ca. 30 min. Kok så opp en stor kjele med vann og salt. Ca. 2 ss salt pr. liter. Legg i noen ringer av gangen og kok i 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og legg på et bakepapir. Pensle med egg og strø over feks. valmuefrø eller sesamfrø. Stek i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits