Kyllingwok

Jeg startet lørdagen med å trene med datteren min, og så dro vi innom Ege Frukt & Grønt i Thomas Hefteyesgate (Oslo). Der gikk vi helt bananas og handles masse godt. Thea fikk velge frukt og bær, mens jeg gikk for grønnsakene, urtene, pastaen, sausene...... Der og da bestemt jeg meg for at lunsjen måtte bli asiatisk inspirert. Så da vi kom hjem var det å sette igang med woken, og den ble helt nydelig.

Til to personer:
2 små kyllingbryst, kuttet i små biter
1/4 tamarind paste
1/4 crushed galangal (kan erstattes med ingefær)
1 hvitløk, finhakket
1/2 sp sitongress, finahakket
1 liten rødløk, delt i litt større biter
1 vårløk, skåret i biter på skrå
1/2 rød paprika, i skiver
20 sukkererter, delt på skrå
1/3 bønnespirer
2 sp cashewnøtter, finhakket
Nudler, mengde etter ønske
1 ts fiskesaus
2 sp soyasaus
1 sp ketchap manis
1 sp sweet chilisaus
Frisk koriander

Stek kyllingen i litt raspsolje (bruk gjerne en wok), og bland inn tamarind paste og galangal. Ha dette over i en bolle mens grønnskakene stekes. Ha i alle grønnskakene smmen med hvitløk og sitrongress. Stek et par minutter og rør godt hele tiden. Ha så i kyllingen og kokte nudler. Bland inn sausene og ta av platen. Ha gjerne i litt frisk koriandret på slutten. Server med en gang.
For en deilig lunsj.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Matmonster

17.11.2012 kl.17:26

Fristende!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits