Polentabrød

I dag har jeg hatt nok et eksperiment med brødbaking og resultatet ble veldig bra. For noen uker kjøpte jeg et maisbrød som var utrolig godt og nå skulle jeg lage det hjemme. Det funka. Trikset med å steke i jerngryte er helt uverent og halve brødet ble spist opp til frokost. Så nå ser det ut til at jeg må lage mer brød senere i dag. Regner med at det blir bagels for de er virkelig blitt favoritter her hjemme.

To brød:
4 dl polenta (jeg brukte den italienske hurtigvarianten)
4 dl vann

Bland polenta og vnn og la det stå i 15 min. Bland så i:

1,4 liter italiensk hvetemel "tipo 00", eller vanlig hvetemel
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
5 dl fingervarm vann
1 pose gjær

Bland alt godt i en eltemaskin. Elt i 15 minutter. Sett til heving i en stor bolle. Deigen hever mye. la deigen heve en times tid. Del deigen i to og ha i en smurt jerngryte. Etterhev 1/2 time. Pensle med litt olje. Stek i 20 minutter på 250 grader.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Én kommentar

Dr. iPhone

19.11.2012 kl.18:24

Takk for tipset :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits