Kveitefilet med jordskokksuuppe

Jeg fortsetter mine eksperiementer med kombinasjonen fiskefilet og suppe. Det er bare utrolig godt. Denne gangen ville jeg lage noe som metter, smaker godt og er litt raffinert. Det greide jeg.

Til to personer:
2 stk kveitefilet
salt og pepper

4 dl skummet melk
1 del hvitvin
1/2 dl Noilly Prat (eller hvitvin)
1 sp finhakket gul løk
1 hvitløkfedd
1/2 ts anis
1/2 sp finhakket frisk timian
et par dråper sitron
et par dråper trøffelolje (denne er veldig dominerende i smaken hvis det blir for mye og kan sløyfes)
4 sp grønne erter
500 g jordskokker (ikke renset)

1 dl finstrimlet fennikel
1 ts smør
Spirer

Rens jordskokkene og del dem i små biter. Finhakk løk og hvitløk, og ha i en gryte sammen med jordskokkene. Ha melken, og vinen, sammen med anis, og kok sakte opp. La dette småputre på svak varme til jordskokken er mør. Smak til med salt og pepper, timian, sitron og trøffelolje. Smørdamp ertene og sett til side. Mens suppen koker klargjøres kveita. Salt og peppre kveita og la dette trekke inn i 10 minutter. Stek kveita i litt rapsolje et par minutter på hver side. Ha i litt smør og sett til side under lokk i 10 min. Hell så kraften fra fisken i suppen, og kjør denne i foodprosessoren. Anrett med ertene først så fisken og så suppen rundt fisken. Pynt med litt smørstekt fennikel og spirer.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits