Ishavsrøye med smørsaus

Denne forretten er veldig god og enkel å lage. Den er spennende i smaken og fisken er så mør og fin at det kan nesten ikke bli bedre. Når jeg ser ishavsrøyefileter i butikken så må jeg bare kjøpe det.

Til to personer:
1 filet ishavsrøye
1 ts smør
1 ts rapsolje
1 dl fløte
1/2 dl hvitvin
1/2 ts smør
1 finhakket sjalotteløk
Sitron
Salt og pepper

Finhakk sjalotteløk, og surr i smør til løken er myk. Ha så i fløte og hvitvin og reduser i 10 minutter. Ha så i smør og smak til med salt, pepper og sitron. Smelt smør og ha i rapsoljen. Stek fisken på en side i ca. 5 min. Anrett sausen på en tallerken. Ha så på fisken og pynt med litt salat og balsamicoglace.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits