Rigatoni med mandelsaus

Etter mye god mat i julen følte jeg nå for litt italiensk mat igjen. Jeg har fått en fanstastisk kokebok til jul, "Jamie på 30 minutter". Denne oppskriften er hentet derfra. Jeg tror jeg har lyst til å lage alt i den boken. Masse godt.

Denne gangen ble det pasta med en herlig mandelsaus som smaker av Italia.

Til 6 personer:
500 g tørket rigatoni
40 g parmesan
100 g hele, skåldede mandler
2 hvitløksfedd
1-2 friske chilier
2 store bunter basilikum
4 ansjosfileter
450 g cherrytomater

Bland parmesan, mandler, hvitløkfedd og chili, og kjør i en blender til de er helt fine. Ha i 1 1/2 bunt basilikum, ansjosen og 2/3 av tomatene. Kjør til en mos, og ha i et par spiseskjeer olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Kok opp pastaen som anvist. Sil av vannet, behold 1 1/2 dl av kokevannet. Bland mandelmassen, pastavannet og resten av tomatene (delt i to eller fire) sammen med den kokte pastaen. Pynt med basilikum, litt rosmarin og mynte (dette er valgfritt). Dryss over masse revet parmesan ved servering.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits