Festmeny

I r er jeg s heldig at jeg fr en del avfamilien p besk p nyttrsaften. Broder'n Arnemed kone Annette, svigerinne Ingridog niese Emilie, og s selvflgelig min egen herlige gjeng, Henning, Thea og Ane. Jeg kunne ikke feiret denne dagen med bedre mennesker. Og for tilfredsstille forventningene til kvelden s har jeg lenge tenkt p hva jeg skal servere. Har ikke lyst til lage noe mektig og tungt, s i r kommer det til g mye i fisk.

Henning har vrt p polet og kjpt noe deilig sjampis til starte med. Til dette serverer jeg asparges med butterdeig. Til forskjell fra den oppskriften jeg har lagt ut her s bruker jeg tynne grnne asparges og surrer butterdeigen rundt. Inn i ovenen til butterdeigen er lyse brun. Serveres som snacks (uten saus). Denne er jo kjempegod som en forrett ogs. Da lager man bare sausen som beskrevet i oppsriften min.

Til forrett blir det kamskjellmousse med en eple- og skalldyrsuppe. Veldig deilig, ser bra ut, og smaker himmelsk. Til dette har vi kjpt hvit burgunder. Dette er en deilig kombinasjon.

Til hovedrett serverer jeg torskeloin med oksehalesaus. Dette er en fantastisk kombinasjon. Til dette serverer jeg erter som er blandet med hjertesalat og lk, og en potetkake. Her blir et en rd bugunder i glasset.

Fr dessertenblir deten del god ost fra Fromageriet p Majorstua. En herlig ostebutikk, med fantastisk betjening.

Desserten var lenge en utfordring, men siden man har lyst til lage s mye s mtte det til slutt bli en dessertsymfoni bestende av jordbrsuppe sammen med en myk sjokoladekake, klementingele (denne er fra Jamie), og bringebrkrem. Tror dette skal bli en god finale. Her serverer vi en Recccioto. En rd dessertvin fra Veneto, Italia. Nydelig.

Med nsker om et godt nytt r.



Stikkord:

4 kommentarer

Carina Lie

30.12.2012 kl.10:27

Fin blogg!

jump5

30.12.2012 kl.10:30

S fin blogg du har ! Ha en fin dag :)

Rimmis

30.12.2012 kl.17:58

Tusen takk for hyggelige kommentarer. Hilsen Rimmis

Grtee

31.12.2012 kl.08:28

Yummy, dette hres veldig godt ut, mmm :)

Godt nytt r til alle sammen, 2013 blir et bra r!

Grete

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits