Ostesuffle

Jeg har aldri prvd lage ostesuffle fr og gikk til verket med litt "skrekkblandet fryd". Hadde hrt at det var skikkelig vanskelig f til en suffle som holdt seg oppe. Vel, jeg syntes dette var ganske enkelt jeg, og det ble jo skikkelig godt. S her er min oppskrift p 4 sm suffleer. Anbefales p det sterkeste.

Til ostesausen:
4 eggeguler
1 ts Dijon sennep
Cayenne pepper, muskat og salt, et par genersedryss av hver
20 g hvetemel
2,5 dl melk
100 gr Comte ost (kan bruke Gruyere) raspet

Bland eggegulene med sennep og krydderet. Rr godt rundt. Bland inn melet. Kok opp melken og hell den langsomt inn i eggemassen, pisk godt hele tiden. Ha alt over i en gryte og varm sakte opp mens det rres hele tiden. Rett fr det koker vil sausen tykne. Ta den da av platen. Ha i den raspede osten og rr godt. Smak til om det trengs mer salt, cayenne pepper eller muskat. Husk at det er bedre med for mye enn for lite, for man skal blande inn eggehvite senere. Ha ostemassen i en bolle og dekk godt til med plastfolie. Sett kaldt.

Nr massen er kald settes ovenen p 200 grader. Smr 4 former med smr og dryss godt med grilljermel slik at hele formen er dekket. Pisk s fire eggehviter til de er helt stive. Bland dette forsiktig inn i ostemassen. Ha dette i de fire smurte formene. Bank formene litt i bordet slik at eventuelle luftbobler forsvinner. Sett formene i ovnen og senk med en gang temperaturen til 180 grader. La st i 20 minutter. Server med engang.

Husk, du venter p sufleen, ikke omvendt.


Foto: Rimmis

5 kommentarer

Fru Stussli

30.12.2012 kl.19:41

Denne s herlig ut! Jeg har aldri turt prve, men er en favoritt bestille nr vi er p reise. Mulig jeg m hoppe i det og prve denne oppskriften.

:-) Ha en fin kveld!

Beate VG

30.12.2012 kl.20:57

Jeg kommer gjerne p dette ogs Ingebjrg, eventuelt som forrett fr ostefondue :)

Kamilla Haaland

30.12.2012 kl.21:59

Den s skikkelig god ut!

matgladilavkarbo

30.12.2012 kl.22:37

elsker ostesuffle og m si at det har gtt bra hver gang jeg har laget det. Ungdommene i huset er ikke noe srlig for det s n er det lenge siden sist.. takk for pminnelsen,, s nydelig ut :)

Kokkeliten

30.12.2012 kl.23:51

Det s veldig smakfullt ut! :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits