Ostesuffle

Jeg har aldri prøvd å lage ostesuffle før og gikk til verket med litt "skrekkblandet fryd". Hadde hørt at det var skikkelig vanskelig å få til en suffle som holdt seg oppe. Vel, jeg syntes dette var ganske enkelt jeg, og det ble jo skikkelig godt. Så her er min oppskrift på 4 små suffleer. Anbefales på det sterkeste.

Til ostesausen:
4 eggeguler
1 ts Dijon sennep
Cayenne pepper, muskat og salt,  et par generøse dryss av hver
20 g hvetemel
2,5 dl melk
100 gr Comte ost (kan bruke Gruyere) raspet

Bland eggegulene med sennep og krydderet. Rør godt rundt. Bland inn melet. Kok opp melken og hell den langsomt inn i eggemassen, pisk godt hele tiden. Ha alt over i en gryte og varm sakte opp mens det røres hele tiden. Rett før det koker vil sausen tykne. Ta den da av platen. Ha i den raspede osten og rør godt. Smak til om det trengs mer salt, cayenne pepper eller muskat. Husk at det er bedre med for mye enn for lite, for man skal blande inn eggehvite senere. Ha ostemassen i en bolle og dekk godt til med plastfolie. Sett kaldt.

Når massen er kald settes ovenen på 200 grader. Smør 4 former med smør og dryss godt med grilljermel slik at hele formen er dekket. Pisk så fire eggehviter til de er helt stive. Bland dette forsiktig inn i ostemassen. Ha dette i de fire smurte formene.  Bank formene litt i bordet slik at eventuelle luftbobler forsvinner. Sett formene i ovnen og senk med en gang temperaturen til 180 grader. La stå i 20 minutter. Server med en gang.

Husk, du venter på sufleen, ikke omvendt.


Foto: Rimmis

5 kommentarer

Fru Stussli

30.12.2012 kl.19:41

Denne så herlig ut! Jeg har aldri turt å prøve, men er en favoritt å bestille når vi er på reise. Mulig jeg må hoppe i det og prøve denne oppskriften.

:-) Ha en fin kveld!

Beate VG

30.12.2012 kl.20:57

Jeg kommer gjerne på dette også Ingebjørg, eventuelt som forrett før ostefondue :)

Kamilla Haaland

30.12.2012 kl.21:59

Den så skikkelig god ut!

matgladilavkarbo

30.12.2012 kl.22:37

elsker ostesuffle og må si at det har gått bra hver gang jeg har laget det. Ungdommene i huset er ikke noe særlig for det så nå er det lenge siden sist.. takk for påminnelsen,, så nydelig ut :)

Kokkeliten

30.12.2012 kl.23:51

Det så veldig smakfullt ut! :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits