Fiskeboller på fransk vis

Denne oppskriften har jeg hatt lyst til å lage i lang tid. Hver gang vi er i Paris, minst en gang i året, er vi innom Brasserie Stella til lunsj. Det er min absolutte favorittrestaurant. Helt herlig. Vanligvis så spiser jeg deres Biff Tartare, men noen ganger har de quenelles på menyen og da må jeg bare ha dem. De lager gjeddekaker med en hummersaus. Helt magisk godt. Så da var det bare for meg å prøve, og jeg må si at dette frister til gjentakelse.

Til 4 personer:
400 g rå filet av hvit fisk. Gjedde, torsk el. uten skinn og ben
150 g mykt smør
3 dl melk
150 g mel
6 egg (gul og hvitte for seg)
1 ts salt
pepper og muskat
finhakket persille

Til sausen:
2 sp tomatpuree
4 sp hvitvin
2 ts fisksauce
3 dl creme fraiche
cayenne pepper
ørlite sukker

Bland fisk og smør i en blender. Kok opp melken og sikt inn melet. La dette avkjøle og bland så inn i fiksemassen, sammen med eggegulene. Stivpisk eggehvittene og bland inn fisksauce, salt, pepper, persille og muskat. Bland alt sammen forsiktig. Ha det så i en form, dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten, eller minst 8 timer.

Kok opp lettsaltet vann. Lag så dumplnger av fiskemassen med en spiseskje. Ha en og en i vannet til det ikke er mer plass. Kok i minst 5 minutter til de kommer opp til overflaten. Legg dem så på et bakepapir mens sausen blir laget.

Bland alle ingrediensene til sausen. Rør godt på medium varme. Ha ønsket antall fiskeboller på en tallerken, dekk med saus og ha i ovnen under grillelement i ca. 5 min til sausen er gyllen. Server gjerne med en god potetmos.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits