Vitello Tonnato - kalv med tunfisksaus

Vitello tonnato er en italiensk tradisjonsrett med en kombinasjon av kalvekjøtt og tunfisk. Det er en av de beste forrettene jeg får når jeg er i Italia. Ikke minst på Trattoria in Piazza i Montelupo d'Albese. Dette er ett av mine favorittspisesteder. Gleder meg til sommeren for da skal vi nok en gang innom her. En perle. Her har de en nydelig Vittello Tonnato. Jeg ble satt helt tilbake da jeg laget denne til forrett i går. Kjempegodt.

Forrett til 4, lunsj til 2.

Tilberedning av kalvekjøttet:
3 dl hvitvin
300 g kalvesteik
3 Laurbærblader
1 kvast frisk rosmarin
1 Hvitløkbåt
4 blader frisk salvie
1 ts pepperkorn, hele
2 fileter ansjos
2 dl vann
Kapers til pynt

Om du har tid til det, la kjøttet ligge kaldt i hvitvin, laurbærblad, rosmarin, et banket hvitløkbåt, salvie, ansjos og pepper natten over. Hell over to dl vann, kok opp ? og la putre i en times tid. Kjernetemperaturen skavære 65 grader. La avkjøle i laken, og om du har tid, la stå en natt til. Ta ut kjøttet, og kok ned kraften til det kun er igjen 1-2 sp.

Alternativ hvis du har dårlig tid:

Legg kjøttet i en gryte, krydre med salt og pepper og hell i vin og vann. Tilsett laurbær, hvitløk og rosmarin (eller salvie), ansjos og kok til man har en kjernetemp på 65 grader.
Kok ned kraften til det kun er igjen 1-2 sp.

Tunfisksaus:

1 boks tunfisk
2 kokte eggeplommer
1 dl olivenolje
10 Kapers
4 ansjos
salt og pepper
saften av en kvart sitron
kraften fra laken til kjøttet
Tunfiskrøre

Kjør tunfisk, kokte eggeplommer, olje, kapers, ansjos og presset sitronsaft i en blender, eller bruk en stavmikser.
Spe med laken. Smak til med salt og pepper.

Skjær kalvesteiken i tynne skiver og fordel på porsjonstallerkener, ha over over tunfiskrøre kapers.


Foto: Rimims

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits