Mår - stekt kjøttdeig med potet og løk

Dette er skikkelig bondekost. Dette minner med om min bestemor fra Skjåk. Hun laget den beste maten. Alt fra gården, skikkelig og godt. Sommrene hos bestemor var fantastiske. Så mye god mat, og morro. Jeg er heldig som har fått med meg dette i oppveksten. Masse tradisjonsmat som også min mor praktiserte hjemme. Så matinteressen hos meg ble tidlig vekket.

Denne retten kalte vi Mår. Bestemor stekte svinekjøttdeig, malt selv (selvfølgelig) av kjøttet fra egne griser. Potetene var fra åkeren, og løken fra grønnsakshagen. Det kan vel ikke bli bedre, tenker jeg, og kjenner nesten hvordan det luktet der på gården. Vi fikk det server med bestemors potetlefser, de beste i hele verden, som jeg av og til var med å lage. DET var godt det!

Vel over til min Mår, som har blitt noe modernisert. Men fortsatt så blir jeg satt tilbake i tid når jeg spiser det. Og familien elsker denne retten.

Til 4 personer:

400 g karbonadedeig (jeg bruker aldri kjøttdeig)
400 mager svin kjøttdeig
1 stor rødløk i tynne skiver
10 kokte mandelpoteter med skallet på
1 rød chili
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
Urter til pynt

Stek karbonadedeigen i litt rapsolje. Når det er ferdig stekt legges det tilside (utenfor gryten). Ha så i løken i samme gryte som kjøttdeigen ble stekt i. Stek løken til den er gyllen. Ha så i finhakket chili og hvitløk. Rør rundt. Ha i kjøttet og del potene i passe stor biter. Ha i potetene, og smak til med salt og pepper.
Serveres med rødbeter og litt flatbrød.


Foto: RImmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits