Kalde nudler med scampi

Dette er en utrolig god forrett eller en lett lunsj. Flte for noe asiatisk, og denne ble til underveis. Jeg hadde ogs noen inmari gode japanske nudler. Her kan man selvflgelig bruke eggnudler el.

Til to personer:
12 scampi
nsket mengde nudler (jeg brukte japanske energinudler. Her kan man med hell bruke sobanudler)

Scampi marisneres i:
1 sp surst saus
1 sp soyasaus
1 sp ketchap manis (st soyasaus)
1/2 ts fishsauce (kan slyfes)

Rens scampieog mariner i 4-5 timer.

Stek scampi og marinadei litt rapsolje og to drper sesamolje. Legg til side.

Nudlene:
Kok opp nudlene. Nr de er feridge skylles de med kaldt vann. Skjr tynne strimler av 1/2 agurk og to vrlk. Bland dette med nudlene. Lag en dressing og bland dette godt inn i nudlere. Server sammen med scampi.

Dressing:
2 sp soyasaus
1 sp surst saus
1/2 sp ketchap manis
1/2 sp fishsauce (kan slyfes)
et par drper sesamolje (kan slyfes)
et par drper lime eller sitronsaft


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits