Parmaskine og melonsalat

Dette er en deilig, enkel og velsmakende forrett. Jeg har plukket opp denne fra Jamies kokebok, Jamie på 30 minutter. Der er det så mange gode oppskrifter. Denne forretten er perfekt å lage hvis man ikke vil bruke for mye tid på å lage maten. Det tar ikke så lang tid å lage, men du så godt.

Forrett til 4-6 personer:
en liten bunt basilikum
1/2 sitron
ca. 220 g parmaskinke
1 beger små mozerellakuler
1 melon (cantaloupemelon eller honningmelon)
balsamicoeddik
balsamicoglace
6 sp olivenolje
Maldoon salt

Ta det meste av basilikummen (la noen blader bli igjen til pynt) og salt, og mos i en morter (eller i en liten bolle. Da kan man bruke baksiden av en skje og mose dette sammen). Bland så inn olivenoljen og sitronsaften, og sett til side. Legg skinken på 4-6 tallerkener. Lag biter av melonen med en liten skje og legg i en bolle sammen med mozerellakulene. Bland inn basilikumoljen og rør rundt. Foredel på tallerkene og ha over balsamicoglace og basamicoeddik. Pynt med basilikumblader.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits