Kylling med Bok Choy

Bok Choy er en kålvekst som dannerminner om kinakål.  Bok Choy  har en søt og mild smak, og er veldig god i wok mat. Denne gangen ble det en veldig sunn rett med kylling og deilige krydder.
Bok Choy får man i velassorterte butikker og såkalte innvandrerbutikker.

Til 4 personer:
4 kyllingbryst, skåret i strimler
1 Bok Choy
2 ts sesamolje
2 ts rapsolje
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ts finhakket frisk ingefær
1 rød løk, i litt store biter
1/2 brokkoli, i små bunter
4 grønne asparges, i 2 cm lange biter
1 rød chili, finhakket uten frø (her kan man variere mengden etter ønske)
1/2 dl vann blandet med 1 ts grønnsaksbuljong
Soyasaus og sursøy chilisaus, menge detter ønsket smak

Kokt basmatiris

Varm opp en wok og ha i rapsolje og stek kyllingen. Legg den så til side. Stek deretter hvitløk, løk, chili og ingefær i sesamoljen. Når dette har surret ett minutt eller to har man tilbake kyllingen i woken og tilsetter Bok Choy. Rør godt. Ha i vannet og resten av sausene. La det hele surre et par minutter. Server med ris.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits