Soupe au pistou

Dette er en fantastisk god grønnsaksuppe med litt pasta og det aller beste, hjemmelaget pesto. Dette er bare så utrolig godt og vi hadde en deilig middag i dag. Hele familien likte dette og med hjemmelaget rundstykker til ble dette en "høydare" denne uken. Denne suppen minst like god dagen etter så det er bare å lage en stor porsjon. Denne holder til 6 personer.

Pesto:
1 krukke pesto
2 X 2 cm fersk parmesanost, i små biter
2 dl olivenolje
salt og pepper

Ha alt i en liten food prosessor eller stavmikser og bland godt. Denne pestoen holder i minst en uke i kjøleskapet og er også god til fisk eller pasta, eller i en salat.

Suppen:
3 sp olivenolje
2 rødløk i mindre biter
2 hvitløkfedd, finhakket
1 sp finahkket timian
1 laubærblad, smuldret opp
4 sp tomatpuree
2 store gulrøtter, i terninger
4 grønne asparges, i 1 cm biter
400 g hvite bønner, hermetisert uten væske
1 boks røde bønner, uten væsken2 dl grønne erter
2 liter vann
1 karton Jacobs oksekraft (2,5 dl)
salt og pepper, etter smak
1 ts buljongpulver
1 ts brunt sukker
kokt pasta, mengde etter ønske

Kutt opp grønnsakene, surr i oljen et par minutter. Ha i vann og kraft sammen emd urter og tomatpuree.Kok til grønnsakene er møre. Smak til med buljong, salt og pepper. Ha i sukker. Ha til slutt i bønner og erter. Server sammen med pesto.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits