Sjokoladekake med bringebærmousse (uten gluten)

Dette er en helt fantastisk kake, og den kan også spises av de med glutenallergi for den inneholder ikke hvetemel. Bestevenninen til min datter har glutenallergi og gleden var stor da vi fant en så god kake hun kan spise. Den er bare skikkelig snadder.

Bunnen er en kake jeg lager veldig ofte. Raskt gjort, og veldig saftig og god. Klikk her for å få oppskriften på Fransk sjokoladekake.

Bringebærmousse:
5 dl kremfølte
1 dl sukker
5 plate gelantin
1-2 dl bringebærpuree (bringebær most med stavmikser eller i en liten foodprosessor)

Legg gelantinen i kaldt vann i 5 minutter.Pist kremfløte sammen med sukker. Varm opp bringebærpureen. Klem ut vannet fra gelantinplatene og ha disse i den varme bringebærpureen. La dette avkjøle noe og bland så inn i kremfløten. Ha dette over kaken (som ikke er tatt ut av formen), og la det stå i fryseren i minst en halv time, eller 2 timer i kjøleskapet. Pynt med bringebær. Server rett fra kjøleskapet.


Foto: RImmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits