Biff Tartare med vaktelegg

Dette er en deilig rett som passer godt som en liten forrett eller en deilig hovedrett. Jeg elsker denne retten og den tar meg rett tilbake til Paris. Der spiser vi den beste tartaren i verden på Brasserie Stella i 16.arr.

Denne tartaren er slik som vi får den servert i Norge, men med en fransk "vri". Her har jeg krydret kjøttet slik de gjør i Paris, men vi har tilbehøret som vi har her i Norge; rødbet, løk, kapers og syltet agurk. Jeg bare elsker dette.

Til 4 personer om en kveldsrett eller hovedrett. Pluss på alt 2 gangersom hovedrett.

800 g karbonadedeig eller fersk kvernet oksekjøtt av god kvalitet
2 ts Dijon sennep
1 sp olivenolje
1 sp hvitvinseddik
salt
pepper
1-2 sp worhestersauce
tabasco, mengde etter ønske

Tilbehør.
finhakket rødbet, rødløk, kapers og syltet agurk
1 eggeplomme av vaktelegg (ellr vanlig egg) til hver
Godt brød

Bland kjøttet med krydder og væske. Finhakk tilbehøret.

Servering. Lag porsjoner av tartaren, ca. 1-2 sp av kjøtttblandingen, ca. 5 ca. i diameter og 1/2 til 1 cm høye.

Legg tartaren på en skive brød og ha over ønsket tilbehør.

    
Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits