Biff Tartare med vaktelegg
Dette er en deilig rett som passer godt som en liten forrett eller en deilig hovedrett. Jeg elsker denne retten og den tar meg rett tilbake til Paris. Der spiser vi den beste tartaren i verden på Brasserie Stella i 16.arr.
Denne tartaren er slik som vi får den servert i Norge, men med en fransk "vri". Her har jeg krydret kjøttet slik de gjør i Paris, men vi har tilbehøret som vi har her i Norge; rødbet, løk, kapers og syltet agurk. Jeg bare elsker dette.
Til 4 personer om en kveldsrett eller hovedrett. Pluss på alt 2 gangersom hovedrett.
800 g karbonadedeig eller fersk kvernet oksekjøtt av god kvalitet
2 ts Dijon sennep
1 sp olivenolje
1 sp hvitvinseddik
salt
pepper
1-2 sp worhestersauce
tabasco, mengde etter ønske
Tilbehør.
finhakket rødbet, rødløk, kapers og syltet agurk
1 eggeplomme av vaktelegg (ellr vanlig egg) til hver
Godt brød
Bland kjøttet med krydder og væske. Finhakk tilbehøret.
Servering. Lag porsjoner av tartaren, ca. 1-2 sp av kjøtttblandingen, ca. 5 ca. i diameter og 1/2 til 1 cm høye.
Legg tartaren på en skive brød og ha over ønsket tilbehør.
Foto: Rimmis