Granolabars

Dette er noe av det beste jeg har laget på lenge. Og så smart å spise som et lite mellommåltid. For ikke å snakke om at jentene mine kan ha med seg dette på skolen. Og det er hyggelig å gi bort som en liten vennegave. Mulighetene er mange. Det er i tillegg lett å lage.

En stor porsjon (antall varierer ettersom hvor store man ønsker at bars'ene skal være):
0,5 dl brunt sukker
0,5 dl honning
4 ss smør
2 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl finhakkete mandler uten skall (kan bruke med skall)
2 dl tørkede tranebær
2 dl blandede nøtter
1/2 ts salt

Varm opp smør, honning og sukker til alt er smeltet. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og bland dette med den smeltet massen. Kle en ildfast form med bakepapir og hell massen over. Spre den godt utover og stek i ovnene på 180 grader i 25 minutter. La det hele kjøle seg ned i 2-3 timer før du skjærer den opp i biter (størrelse etter ønske).

Ha i en lufttett boks med matpapir i mellom lagene.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits