Osso Bucco

Dette er en fantastisk rett. Surret kalveknoke i en fantastisk god tomatsaus. Dette kan ikke gå feil. Til denne retten serverer man Gremolata som er en krydderblanding av frisk persille, sitron og hvitløk. Det er helt essensielt å ha dette over kjøttet når man skal spise. Det gir en frisk og pikant smak. Husk også at margen på knokene er det aller beste.

Første gang jeg spiste Osso Bucco var på en restaurant i Como, Italia. Den heter Ristorante Sociale og er det av mine favorittsteder i verden. Nydelig mat, fantastisk vertskap og herlig vin. Kan det bli bedre. Denne retten er veldig god sammen med Risotto Milanese, safranrisotto. Man kan lage den selv, eller kjøpe ferdig blanding.

6-8 personer:
6-8 skiver kalveknoke
4 gulrøtter
3 stilker stangselleri
3 løk
3 hvitløkfedd
4 ss smør
1 sp hvetemel til å vende kjøttet i
6 sp olivenolje
2 1/2 dl hvitvin
1 kg tomater
1 boks hakkede tomater
2 1/2 dl kjøttbuljong
1 bunt persille
1/2 ts hver av timian og oregano
2 laubærbland
salt og pepper

Skjær gulrøtter, løk, stangselleri og hvitløk i små terninger. Ha i smør i en gryte og surr grønnsakene et par miutter. Ha disse over i en egen bolle. Ha på salt og pepper på kalveknokene. Vend dem i melet og stek på begge sider til de er brune. Legg til side på en egen tallerken. Kok ut gryten med hvitvinen. La det koke til det er igjen ca. 6 ss. Skåld tomatene og flå dem. Skjær i små biter. Finhakk persillen. Ha tomatene i gryten med vinen og hell over buljongen. Ha i persille, timian, oregano og laubærbland. Rør godt. Ha i en boks hakkede tomater. Ha så i løk, selleri og gulrotblandingen og rør godt. Smak til med salt og pepper. Ha alt i en gryte som tåler ovnsvarme, enten en leirgryte eller en stålgryte. Legg til slutt i kjøttet og pass på at dette er dekket av sausen. Sett det i ovnen på 225 grader i minst to timer. Hell saus over kjøttet et par ganger under de to timene.

Gremolata:
2 sitroner
2 bunter persille
5 hvitløksfedd

Riv skallet av sitronen og finhakk persillen. Finhakk hvitløkene. Bland alt sammen god og ha i 3-4 ss sitronsaft.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Madiken

13.04.2013 kl.23:12

Såå veldig godt ut!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits