Tiramisu, verdens beste

Denne Tiramisuen er helt fantastisk. Jeg kan spise MYE av denne desserten. Helt herlig.

4-6 personer:
1 sukkerbrød:
2 eggeplommer
125 g melis
3 eggehviter
2 ss sukker
100 g hvetemel

Pisk eggeplommene med 3 ss av melisen til en luftig eggedosis. Pisk eggehvitene stive. Strø sukkeret over. Bland eggehvitemassen og melet inn i eggedosisen. Smør blandingen utover på et bakepapir, ca. 1 cm tykt. Dryss resten av melisen generøst over og stek i 180 grader i 12-14 minutter.

Mascarponekrem:
3 eggehviter
3 eggeplommer
100 g sukker
frø fra en vaniljestang
400 g Mascarponeost
1 klype salt

Pisk eggeplommene med vaniljefrøene og halvparten av sukkeret i ca. 5 minutter. Ha i mascarponeosten i eggedosisen. Pisk eggehvitene og saltet stivt, og ha i resten av sukkeret. Vend eggehviten forisktig inn i mascarponeblandingen.

1 1/2 dl kald espresso
1 dl Bailays

Bland kaffe og Bailays i en bolle.

2-3 sp kakaopulver

Ta frem en form som er ca. 25X25 cm eller passe størrelse i forhold til sukkerbrødet. Husk at det skal være tre lag.
Legg ett lag med sukkerbrød i bunnen, ha så over 1/3 av kaffeblandigen. Dekk så med 1/3 av mascarponekremen. Legg så på et nytt lag av sukkerbrødet, deretter kaffeblandingen og så mascaropnekremen. Gjenta en tredje gang. Dryss til slutt over kakao og sett i kjøleskapet et par timer før servering.


Foto: Rimmis

Stikkord:

4 kommentarer

Beate

17.03.2013 kl.17:01

Kjære blogger! Vi holder på med en marked undersøkelse av hva bloggere mener om nettshopping. Alle som hjelper oss vil få en premie; nemlig en gratis kinobillett! Meld deg på nå!
Heisan! Vi har en mega bra konkurranse du bør delta i! Premien er en flott ferie for 2 personer. Delta nå da, tar bare sånn 2min MAKS! :-D

matgladilavkarbo

21.03.2013 kl.19:08

Heisan denne så bare helt herlig ut. Akkurat slik en dessert skal være, søt, syndig og mektig :) nam nam

Julianne - *** KONKURRANSE ***

21.03.2013 kl.21:36

Hallo! Vil du være med i konkurransen vår? Premien er en reise for to personer til Amsterdam!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits