Lammeskank med mye smak

Lammeskank har jeg aldri laget fr, men jeg har hatt lyst mange ganger. Jeg har alltid tenkt at det er litt mye styr lage det, og at jeg var usikker p om jeg virkelig ville f det til. Det var jo bare tull tenke det for lammeksnk lager seg jo praktisk talt selv. Og du s godt. Det er ikke siste gangen. Neste gang tror jeg det blir skank av kalv, for det har jeg ogs lyst til prve.

Til to personer:

2stk lammeskank
1 ts korianderfr
1/2 finhakket rd chili
1/2 ss frisk rosmarin
1 ts frisk oregano
1 ss hvetemel
1 ss olivenolje
1 bt finhakket hvitlk
1 stk gulrot i strimler
Ca. 100 gsellerirot
1 stk finhakkede lk
1 ss balsamicoeddik
1-2 dl hvitvin
1 boks hermetiske tomater, gjerne Mutti tomater
2 ss frisk, grovhakket frisk basilikum
2 ts brunt sukker
salt og pepper

Gni inn kjttet med salt og pepper. Knus korianderfrene sammen med finhakket chili og bland med rosmarinog hvetemel. Rull kjttet i krydderblandingen. Brun kjttet jevnt i en jerngryte med olje og ta det opp av gryta. Fres gulrot, selleri, lk og hvitlk forsiktig i ca. 5 minutter. Tilsett en klype salt og balsamicoeddik. La det koke i 3-4 minutter til sirup. Hell i hvitvin og hermetiske tomater, og la det koke 3-4 minutter. Rist p kjelen, og legg lammeskankene tilbake i gryta. Kok forsiktig opp. Legg p lokk og sett hele gryta i ovnen p 180 C og stek i 2 timer til kjttet lsner fra bena. Ta lokket av gryta, vend p innholdet og la det st i ovnen i en halvtime til. Ta eventuelt vekk fett og smak til med salt og pepper. Rr til slutt inn grovhakket basilikum.

Server gjerne med hjemmelaget potetmos. Og selvflgelig, en deilig italiensk rdvin.



Foto: Rimmis




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits