Lammeskank med mye smak

Lammeskank har jeg aldri laget før, men jeg har hatt lyst mange ganger. Jeg har alltid tenkt at det er litt mye styr å lage det, og at jeg var usikker på om jeg virkelig ville få det til. Det var jo bare tull å tenke det for lammeksnk lager seg jo praktisk talt selv. Og du så godt. Det er ikke siste gangen. Neste gang tror jeg det blir skank av kalv, for det har jeg også lyst til å prøve.

Til to personer:

2 stk lammeskank
1 ts korianderfrø
1/2 finhakket rød chili
1/2 ss frisk rosmarin
1 ts frisk oregano
1 ss hvetemel
1 ss olivenolje
1 båt finhakket hvitløk
1 stk gulrot i strimler
Ca. 100 g  sellerirot 
1 stk finhakkede løk 
1 ss balsamicoeddik
1-2 dl hvitvin
1 boks hermetiske tomater, gjerne Mutti tomater
2 ss frisk, grovhakket frisk basilikum
2 ts brunt sukker
salt og pepper

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Knus korianderfrøene sammen med finhakket chili og bland med rosmarinog hvetemel. Rull kjøttet i krydderblandingen. Brun kjøttet jevnt i en jerngryte med olje og ta det opp av gryta. Fres gulrot, selleri, løk og hvitløk forsiktig i ca. 5 minutter. Tilsett en klype salt og balsamicoeddik. La det koke i 3-4 minutter til sirup. Hell i hvitvin og hermetiske tomater, og la det koke 3-4 minutter. Rist på kjelen, og legg lammeskankene tilbake i gryta. Kok forsiktig opp. Legg på lokk og sett hele gryta i ovnen på 180 °C og stek i  2 timer til kjøttet løsner fra bena. Ta lokket av gryta, vend på innholdet og la det stå i ovnen i en halvtime til. Ta eventuelt vekk fett og smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn grovhakket basilikum.

Server gjerne med hjemmelaget potetmos. Og selvfølgelig, en deilig italiensk rødvin.Foto: Rimmis
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits