Bolognese med kalv

Dette en en bolognesesaus som er utrolig lik den jeg fr servert p min favorittrestaurant i Diano Marina om sommeren. Jeg ble helt hensatt til sommerflelsen da jeg fikk til denne. Trikset til den gode pastakokken i Italia er bruke litt rosmarin i sausen, og selvflgelig, karbonade av kalv. Det er ikke vanlig her i Norge, og det er heller ikke lett f tak i. Derfor kjper jeg store mengder av dette hvis jeg er i Sverige. Der er det mer vanlig med kalvekjtt. Jeg hper Norge snart kommer etter her ogs. Kalv er jo fantastisk godt, og det er mye sunnere enn storfekjtt. Til sausen serverer jeg spagetti av god kvalitet, og det er selvflgelig godt med en god rdvin i glasset.

Til 4-6 personer:

500 g karbonade av kalv eller okse. Det gr ogs an bruke kjttdeig av svin
1 hvitlkfedd, finhakket
1 lk, finhakket
1/2 stilk stangselleri, finhakket
1 boks hakket tomat, her blir det aller best med Mutti tomater
300 g tomatpuree, igjen, Mutti er best
3 dl vann
1 ts brunt sukker
et par stilker frisk rosmarin, finhakket
salt og pepper

Stek karbonaden til den er helt gjennomstekt. Legg i en egen bolle. Stek lk, hvitlk og stangselleri et par minutter i samme panne som kjttet. Ha s i kjttet, og rr godt. Ha s i tomatene, tomatpuree og vannet. Smak til med salt og pepper, og frisk rosmarin. S er det bare la det koke, og koke. Jeg pleier la min st i 1-2 timer p lav varme. Rr om av og til. Hvis den blir for trr s tilsettes litt vann.
Server med spagetti, og gjerne litt godt brd, eller en salat. Str over fersk parmesan.


Foto: Rimmis




Matprat

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits