Bolognese med kalv

Dette en en bolognesesaus som er utrolig lik den jeg får servert på min favorittrestaurant i Diano Marina om sommeren. Jeg ble helt hensatt til sommerfølelsen da jeg fikk til denne. Trikset til den gode pastakokken i Italia er å bruke litt rosmarin i sausen, og selvfølgelig, karbonade av kalv. Det er ikke vanlig her i Norge, og det er heller ikke lett å få tak i. Derfor kjøper jeg store mengder av dette hvis jeg er i Sverige. Der er det mer vanlig med kalvekjøtt. Jeg håper Norge snart kommer etter her også. Kalv er jo fantastisk godt, og det er mye sunnere enn storfekjøtt. Til sausen serverer jeg spagetti av god kvalitet, og det er selvfølgelig godt med en god rødvin i glasset.

Til 4-6 personer:

500 g karbonade av kalv eller okse. Det går også an å bruke kjøttdeig av svin
1 hvitløkfedd, finhakket
1 løk, finhakket
1/2 stilk stangselleri, finhakket
1 boks hakket tomat, her blir det aller best med Mutti tomater
300 g tomatpuree, igjen, Mutti er best
3 dl vann
1 ts brunt sukker
et par stilker frisk rosmarin, finhakket
salt og pepper

Stek karbonaden til den er helt gjennomstekt. Legg i en egen bolle. Stek løk, hvitløk og stangselleri et par minutter i samme panne som kjøttet. Ha så i kjøttet, og rør godt. Ha så i tomatene, tomatpuree og vannet. Smak til med salt og pepper, og frisk rosmarin. Så er det bare å la det koke, og koke. Jeg pleier å la min stå i 1-2 timer på lav varme. Rør om av og til. Hvis den blir for tørr så tilsettes litt vann.
Server med spagetti, og gjerne litt godt brød, eller en salat. Strø over fersk parmesan.


Foto: Rimmis
Matprat

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits