Gratinerte blåskjell

Jge kom over ferske blåskjell i dag som så utrolig gode ut. Da var maten i boks. Jeg ville gratinere dem med hvitløk og persille. Jeg syntes det er utrolig godt. Og jeg hadde godt brød hjemme som kunne dyppes i den deilige sausen. Dette ble kjempegodt. Og det som også kom ut av denne retten var en fantastisk kraft som jeg sparer på til en herlig fiskesuppe.

Middag til to eller forrett til fire:
1 kg blåskjell
2 hvitløkfedd
1 løk
2 dl hvitvin
2 sp smør

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Ta bort de om ikke er lukket eller har en skade på seg. Finhakk løk og hvitløk, og stek i smøret et par minutter. Ha i vinen og blåskjellene. Sett på lokk og la dette koke til skjellene åpner seg, ca. 5 min. La blåskjellene avkjøle seg og spar på kraften til en annen gang.
Mens blåskellene blir kalde så lages smørblandingen som skal legges over de åpne skjellene.

4 sp romtemperert smør
4 sp frisk persille
2 sp strøkavring
2 sp fersk parmesan
1 hvitløkfedd
salt og pepper
Ha alt i en liten foodprosessor og bland til en jevn masse. Her kan man også bruke en stavmikser.

Når blåskjellene er avkjølt tar man bort den ene delen av skjellet. Legg skjellene utover i en ildfast form og ha over litt av smørblandingen på hvert skjell. Gratiner i ovnen på grillelement til smøret bobler og er lysebrunt, et par minutter. Server med godt brød.


Foto: RimmisMatprat

Én kommentar

Hege Karlstad Hoseth

07.04.2013 kl.23:24

Hei!

Det så virkelig godt ut, må testes! ;)

Jeg er selv fantatisk og ivrig matblogger, og letter stadig etter ny inspirasjon. Har nettopp lagt ut linker til en del av Norges matbloggere, og hadde satt veldig pris på om du hadde tatt deg tid til å ta en titt på bloggen min. Tips, ros og ris mottas med takk, og hvis jeg hadde kommet på din liste over linker til bloggere hadde jeg blitt kjempeglad :)

Ha en fin dag!

Mvh Hege - Kulinarisk Fanatisme.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits