Kylling i appelsinsaus

Denne oppskriften lærte jeg av moren til min kjære nabo. Jeg kom innom en dag hun hadde laget en stor gryte av denne retten. Det var utrolig deilig, og både voksne og barn elsket denne retten. Jeg ville prøve dette hjemme også, og det falt i god smak. Til og med mannen min som ikke liker frukt i maten likte dette.

Til 6-8 personer:
Saus:
250 ml Jacobs kyllingkraft
1 løk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
0,8 l appelsinjuice
8 ss soyasaus
2 teriakisaus
3 ss chilisaus (søt)
3 dl kokosmelk (light)
2 ss rapsolje
2 ts maizena blandet med 1/2 dl vann
1 ss sesamfrø

Stek løk og hvitløk i oljen. Ha så i alle ingrediensene, og kok på svak varme i en time. Ha i maizena og vann etter ca. 30 min.

I mellomtiden marineres 6 kyllingbryst skåret i store biter. Mariner i 1/2 ts sesamolje, 2 ss soyasaus, 2 ss søt chilisaus, i hvitløk (finhakket), 1 ss finhakket basilikum.

Ta kyllingen ut av marinaden og stek i litt olje. Når de er er gyldne, ikke gjennomstekt, blandes de med marinaden igjen.

Grønnsaker:
1 brokkoli, delt i biter
3 gulrøtter, skåret i skiver på skrå
1 stor rød løk, skåret i store biter
1 rød paprika, delt opp i store biter
1 pakke sukkererter (disse deles i to)
1 appelsin, med skall, deles i to og skjæres i skiver

Stek grønnsakene i litt rapsolje og ha i sammen med kyllingen. Ha deretter kylling og grønnsaker i sausen og la det koke lett i 10 minutte. Legg appelsinskivene i de siste 5 minuttene. Smak til med salt og chilipepper.
Server med ris, og pynt gjerne med litt frisk koriander.


Foto: Rimmis
Én kommentar

Julianne

20.04.2013 kl.19:19

Heisan! Føler bare jeg må si først du har en vannvittig vakker kvalitetsblogg. Blir glad når jeg finner gode blogger som denne fordi altfor mange bloggere tar bloggen useriøst og bare publiserer tøys! Jeg skal kanskje bli fast leser her. Håper du blogger leeeenge! Jeg blogget masse tidligere, men stoppet en periode fordi jeg fikke så mange ekle kommentarer! Men nå har jeg begynt litt igjen, men har med passord bare fore vennene mine! Men du må ikke slutte. Du må blooge 4ever!! :D Men du. Jeg har noe til deg forresten. Det er en sånn konkurranse jeg akkurat deltok på selv. Den er utrolig bra. Du kan vinne masse kule ting, for eksempel ipad som er helt perfekt for meg fordi jeg er helt avhengig av apple produkter og mac'en min! Hihi!! Men kanskje du har mer lykke, enn meg?! Bli med da! :-D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits