Lasagne

Lasagne er noe av det aller beste jeg vet. Og jg syntes denne oppskriften er veldig god. Noen ganger bare mååååå jeg ha dette og da er det greit at jeg som regel har ingrediensene i hus.

Til 4 personer:
1 pakke karbonadedeig
1 løk, finahkket
1 hvitløk, finhakket
1/2 stilk stangselleri, finhakket
1 ss rapsolje
1 boks hakkede tomater (Mutti)
200 g tomatpuree
2 dl vann (kan byttes ut med rød eller hvit vin)
1/4 ts tørket oregano
1 ts frisk timian
salt og pepper, evt. pepperocini

Stek karbonadedeigen til den er ferdig stekt. Tilsett løk, hvitløk og stangselleri. Rør om et par minutter før resten tilsettes. La det hele småkoke 10-15 minutter.

Hvit saus:
4 ss smør
4 toppede ss mel
ca. 7-8 dl melk
50 g finrevet fersk parmesan
Salt og pepper

Lasagneplater

Smelt smøret og ha i melet. Rør godt. Tilsett melken forsiktig til alt er rørt ut. Ha så i parmesan, salt og pepper. La det hele småkoke underomrøring i 5 min.

Legg så et lag av kjøttbalndingen i bunnen av en ildfast form, evt. porsjonsform. Så litt hvit saus, deretter lasagneplater. Gjenta tre ganger og topp det hele med hvit saus.

Bak i ovnen på 220 grader i 40 minutter. Server sammen med en grønn salat og litt godt brød. Gjerne med en italiensk rødvin også.


Foto: Rimmis

Matprat
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits