Spagetti med scampi og tomat

N er det lenge siden jeg har lagt ut noen oppskrifter, men tiden flyr og plutselig s er det snart sommerferie. Jeg gleder meg villt og hemningslst til dra til Italia, igjen.

Vel, tilbake til maten. Jeg har laget masse godt i det siste s n legger jeg det ut fortlpende. Jeg har ogs hatt en flott tur til Londo,n og jeg skal dele noen herlige restauranttips her p bloggen. Artikkelen kommer snart.

I gr hadde jeg s lyst p noe godt italiensk, og gjerne en pastarett. Solen skinte og jeg ville ha noe sommerlig. Valget falt p spagetti med scampi, tomat og hjemmelagde kruttonger. Det ble kjempegodt. Jeg kjpte den beste spagettien jeg kunne finne, for det hyner mltidet veldig.

Oppskrift til 4 personer:

Scampi:
Ca. 30 r scampi uten skall
3 sp olivenolje
2 sp finhakket persille
1/2 ts chiliflakes, eller pepper
1/2 ts Maldoonsalt

Bland dette godt og sett i kjleskapet en times tid.

Saus:
6 sp olivenolje
2 hvitlksbten finhakket
5 dl finhakkede plommetomater
3 sp finhakket basilikum
Salt og pepper

Varm oljen og ha i hvitlk. La det surre et minutt og ha i tomatene. Rr rundt til tomatene har blitt en saus, et pr minutter.Ha i basilikum, salt og pepper og de marinerte scampien,e og rr rundt til scampiene er lyserde. Sett til side.

Kruttonger:
2 sp olivenolje
1 hvitlksfedd, finhakket
1/2 ts trket oregano
1 sp finhakket persille
Salt og pepper
4 tynne skiver loff

Ha i olje og hvitlksfedd i en panne. Skjr loffen i sm biter. Ha i loff og brydder og rr rundt til brdet er gyllent og krispy. Sett til siden.

Kok pastaen og ha den i sausen to minutter fr den er ferdig kokt. Ha sausen p varmen og rr rundt til pastaen er fedig kokt i sausen. Anrett p tallerken og ha over kruttongene.


Foto: Rimmis



3 kommentarer

ANNELI

08.06.2013 kl.12:53

Nam, elsker det!!

Lilli

08.06.2013 kl.13:10

S godt ut :)

vilblifrisk

08.06.2013 kl.15:22

hh. Elsker scampi og dette ser fantastisk godt ut=D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits