Spagetti med scampi og tomat

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut noen oppskrifter, men tiden flyr og plutselig så er det snart sommerferie. Jeg gleder meg villt og hemningsløst til å dra til Italia, igjen.

Vel, tilbake til maten. Jeg har laget masse godt i det siste så nå legger jeg det ut fortløpende. Jeg har også hatt en flott tur til Londo,n og jeg skal dele noen herlige restauranttips her på bloggen. Artikkelen kommer snart.

I går hadde jeg så lyst på noe godt italiensk, og gjerne en pastarett. Solen skinte og jeg ville ha noe sommerlig. Valget falt på spagetti med scampi, tomat og hjemmelagde kruttonger. Det ble kjempegodt. Jeg kjøpte den beste spagettien jeg kunne finne, for det høyner måltidet veldig.

Oppskrift til 4 personer:

Scampi:
Ca. 30 rå scampi uten skall
3 sp olivenolje
2 sp finhakket persille
1/2 ts chiliflakes, eller pepper
1/2 ts Maldoonsalt

Bland dette godt og sett i kjøleskapet en times tid.

Saus:
6 sp olivenolje
2 hvitløksbåten finhakket
5 dl finhakkede plommetomater
3 sp finhakket basilikum
Salt og pepper

Varm oljen og ha i hvitløk. La det surre et minutt og ha i tomatene. Rør rundt til tomatene har blitt en saus, et pr minutter. Ha i basilikum, salt og pepper og de marinerte scampien,e og rør rundt til scampiene er lyserøde. Sett til side.

Kruttonger:
2 sp olivenolje
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts tørket oregano
1 sp finhakket persille
Salt og pepper
4 tynne skiver loff

Ha i olje og hvitløksfedd i en panne. Skjær loffen i små biter. Ha i loff og brydder og rør rundt til brødet er gyllent og krispy. Sett til siden.

Kok pastaen og ha den i sausen to minutter før den er ferdig kokt. Ha sausen på varmen og rør rundt til pastaen er fedig kokt i sausen. Anrett på tallerken og ha over kruttongene.


Foto: Rimmis3 kommentarer

ANNELI

08.06.2013 kl.12:53

Nam, elsker det!!

Lilli

08.06.2013 kl.13:10

Så godt ut :)

vilblifrisk

08.06.2013 kl.15:22

Åhh. Elsker scampi og dette ser fantastisk godt ut=D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits