Rullet kyllingfilet med parmaskinke

Nå er jeg inne i en italiensk periode, og da er det bare å tenke gode råvarer, og enkle ingredienser. Det er noe av det jeg liker aller best med italiensk mat. Det er råvarene som er i sentrum. Denne kyllingretten er skikkelig god, og ikke veldig vanskelig. Litt tålmodighet kreves når den skal surres, men det er ikke vanskelig.

Til 4 personer:
4 kyllingbryst
Bladspinat
4 sp fersk raspet parmesan
8 skiver parmaskinke
Salt og pepper
Olivenolje
1 dl kyllingkraft
2 dl hvitvin
2 sp fersk hakket basilikum og persille
1 sp smør
1/2 ts maizena
1/2 dl hvitvin (til å blande maizena i)

Bank kyllingbrystene helt flate. Krydre med salt og pepper. Legg så på 4-6 bladet spinat, ha på parmesan, og rull sammen så tett som mulig. Surr deretter parmaskinken rundt kyllingen. Stek kyllingen i litt olivenolje til den er jevnt brun. Ha den så i en ildfast gryte eller form og ha over kyllingkraft, hvitvin og urter. Bak i ovnen, med lokk, i ca. 30 min. Ta så ut kyllingrullene og dekk dem med folie slik at de holder seg varme. Ha sausen i en liten gryte og reduser til ca. halvparten. Ha i smør og maizenda/hvitvin blandingen, og smak til med pepper. Server med grønnsaker og pasta elelr råstekte poteter. Da over saus.


Foto: RimmisÉn kommentar

Ane

10.06.2013 kl.20:58

Nam!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits