Crananchan (nesten tilslørte bondepiker)

En nydelig dessert, som er lett å lage, fin å se på og nydelig på smak.

Til 6 personer:
8 ss store havregryn
2 1/2 dl kremfløte
3 sp flytende honning
1 ss whisky (kan sløyfes)
1 kurv jordbæ
2 kurver bringebær

Ha havregrynene i en kjele og rør om på svak varme i 5 minutter til de er lettristede. Ha i 1 sp honning og rør rundt i ett minutt. Avkjøl.
Pisk fløten til en myk krem. Tilsett honning og whisky og bland godt. Del jordbærene i 4 eller 6. Ha så noen bringebær nederst, så krem, deretter havregryn, så bringebær, krem, havregryn. Fortsett til alt er brukt op. Pass på at det avsluttende laget er krem. Dekk så med masse jordbær, og pynt med litt havregryn ristet i honning.
Denne desserten er også fin å anrette i porsjonsformer.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Én kommentar

vilblifrisk

11.06.2013 kl.20:10

Så deilig! Elsker det:) Nammiii

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits