Sushi in a bowl (Chirashizushi)

Chirashizushi er sushiris servert i en bolle med oppklippet tang. Det er mange varianter og man kan toppe det med hva man har tilgjengelig. Selv topper jeg det med Salma, syltet ingefær, avocado, strimlet issalat, strimllet Nori, syltet agurk, gulrot og purre. Jeg topper det hele med soyasaus blandet med wasabi.

Først må man lage sushiris. Dette er nok ris til 4 personer.

5 dl sushiris
1 liter vann
1 dl riseddik
1/2 dl sukker

Kok opp eddik og sukker og avkjøl.

Vask risen godt, gjerne en halv time. Hell risen i vannet og kok opp. La det småkoke i 12 min. Ta så av kjelen og la risen stå med lokket på noen minutter. Ta deretter av lokket og legg risen i en stor form slik at det ikke blir så tykt lag. La risen dampe av seg og hell så 1/2-parten av eddikblandingen forsiktig over (den andre halvparten sparer du til neste gang). Bland godt, men veldig forsiktig så risen ikke blir grøtete. Legg så et kjøkkenhåndkle over risen til du skal bruke den. IKKE ha den i kjøleskapet.

Vask grønnsakene godt. Jeg skriver ikke opp mengde her for det er opp til den enkelte hvor mye topping man ønsker.

Gulrot, agurk og purre finstimles og legges i en lake med 1 del sushieddik og 3 deler vann, samt 1 ts agavesirup, Mirin eller honning. La dette stå mens man lager risen. Sil av væsken før servering.

Del så opp avocado, finstrimlet issalat, og del opp Nori i små strimler. Skjær Salma i tynne skiver.

Server slik at alle kan forsyne seg selv. Man legger risen i en bolle og topper det med ønsket topping. Det er godt å strø på litt sesamfrø til slutt.


Foto: RimmisIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits