Grillet ytrefilet med soja, lime, spisskummin og grønne linser
Dette er en fantastisk god rett som også er supersunn. Denne bør prøves.
Til 6 personer:
600-800 kg ytrefilet
Saft fra 1 1/2 lime
1/2 dl soyasaus
1 ts malt spisskummin
2 sp Olivenolje
2 ts finhakket rød chili
Sukker, salt og pepper
300 gr. grønnelinser
1/2 liter grønnsaksbuljong
200-300 g grønne bønner/haricots verts
Koriandersaus:
1/2 potte koriander, finhakket
1 finhakket grønn chili
1 finhakket hvitløksfedd
1/2 rød løk finhakket
2-3 sp hvitvinseddik
2-3 sp olivenolje
1 liten ts sukker
Salt og pepper
Bland lime, sayasaus, spisskummin, olivenolje, og rød chili i en stor skål. Ha kjøttet i en plastpose og ha over marinaden. Mariner i minst 2 timer, helst natten over. Legg så kjøttet på en grill og grill et par minutter på hver side til kjøttet er medium stekt.
I mellomtiden blandes alle igrediensene til koriandersausen.
Kok linsene i grønnsaksbuljong, som anvist på pakken. Forvell de grønne bønnene i lettsaltet vann i 3 minutter. De skal ha litt tyggemotstand. Anrett på et stort fat eller som på bilde.
Foto: Rimmis