Grillet ytrefilet med soja, lime, spisskummin og grønne linser

Dette er en fantastisk god rett som også er supersunn. Denne bør prøves.

Til 6 personer:

600-800 kg ytrefilet
Saft fra 1 1/2 lime
1/2 dl soyasaus
1 ts malt spisskummin
2 sp Olivenolje
2 ts finhakket rød chili
Sukker, salt og pepper

300 gr. grønnelinser
1/2 liter grønnsaksbuljong
200-300 g grønne bønner/haricots verts

Koriandersaus:
1/2 potte koriander, finhakket
1 finhakket grønn chili
1 finhakket hvitløksfedd
1/2 rød løk finhakket
2-3 sp hvitvinseddik
2-3 sp olivenolje
1 liten ts sukker
Salt og pepper

Bland lime, sayasaus, spisskummin, olivenolje, og rød chili i en stor skål. Ha kjøttet i en plastpose og ha over marinaden. Mariner i minst 2 timer, helst natten over. Legg så kjøttet på en grill og grill et par minutter på hver side til kjøttet er medium stekt.

I mellomtiden blandes alle igrediensene til koriandersausen.

Kok linsene i grønnsaksbuljong, som anvist på pakken. Forvell de grønne bønnene i lettsaltet vann i 3 minutter. De skal ha litt tyggemotstand. Anrett på et stort fat eller som på bilde.


Foto: Rimmis



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits