Potetgrateng

Denne potetgratengen er helt fantastisk. Smakene er så samstemte og den er så god at den kan spises alene med en grønn salat. Jeg hadde denne sammen med Sennepskylling. Nammmmmm.

Til 4-6 porsjoner:
1 rødløk
1 kg poteter, gjerne Amandine eller mandelpotet
1/2 muskatnøtt
2 fedd hvitløk
2 1/2 dl matfløte
4 ansjosfileter
1 god neve parmesan
2 laubærblad, knust
Noen kvister frisk timian
Olivenolje
2 dl kokende vann

Rens rødløken og skjær den i tynne skiver. Vask potetene og skjær i tynne skiver, gjerne med en osthøvel (skallet skal være på). Ha alt i en stor bolle og ha i parmesan, fløte, muskat og hvitløk. Del ansjosfileten i skiver, ha i de knuste laubærbladene og finhakket timian, og ha over en skvett olivenolje. Bland alt sammen med hendene eller en sleiv. Ha blandingen i en smurt ildfast fom og hell over 2 dl kokende vann. Ha litt kvernet pepper over, hell over litt olivenolje og dryss litt mer parmesan på toppen.
Sett i ovnen i 40 minutter til potetene er myke. Pynt med noen kvister timian.


Foto: Rimmis

 

Én kommentar

Kamilla Haaland

31.10.2013 kl.21:41

hørtes og så utrolig godt ut!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits