Kyllingkjøttboller med parmesan

Dette er en supergod og veldig sunn middag. Man kan kanskje kalle det en suppe med kjøttboller, men jeg velger å kalle det kjøttboller med litt kraft.

Til 4 personer:
2 pk kyllingkjøttdeig
Rapsolje til steking
1 rødløk, finhakket
1 liten pakke bacon, skåret i små biter
1 ss frisk rosmarin
1 ss frisk salvie
1 ss frisk persille
Skallet av 1/2 sitron, raspet fint
1 egg
3 ss brødrasp
1 gul eller grønn squash
200 g spinat
50 g parmesan finraspet

Kyllingkraft:
2 l kraft eller vann (vannet må være tilsatt kyøllingfon eller kyllingbuljong)
2 laubærblader
1 finhakket hvitløk
6 blader salvie
1/2 ts korianderfrø


Bland kjøttdeig, parmesan, persille, sitron og egg i en bolle. Stek bacon og løk i rapsolje til baconen er sprø. Ha i salvie og rosamarin. Ha dette i kjøttblandingen og bland godt med hendene.
Kok opp kyllingkraft sammen med krydderne. Rull så kyllingkjøttboller som er store som golfballer. Ha disse i den lettkokende kraften og kok i minst 10 miutter. Ha i tynne biter av potet som koker med. Når det gjenstår 5 minutter ha i biter av squash og spinaten. Smak til med salt og pepper, og server med litt raspet parmesan over.


Foto: Rimmis


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits