Jamies løksuppe med salvie og cheddar

Denne løksuppen er skikkelig god. Den har en litt smak av sennep og worchestersauce. Det er spennende smaker. For at suppen skal bli skikkelig god er det viktig at den får koke lenge, minst en time. Da blir smaken mer intens.

1 ss olivenolje 
1 ss finhakket salvie     
1 ss timian, finhakket   
2 fedd hvitløk, finahkket
4 røde løk og 4 gule løk (del løken i to av del i tynne skiver)        
3 vårløk, i tynne skiver
2 ss Worcestershire sauce
1 ts Dijon sennep
1/2 ts pepperocini (chiliflak)
Salt og pepper
2 liter god kraft (Jacobs har veldig god kyllingkraft. Bland 50/50 vann og Jabobs kraft)

4 skiver godt brød som ristes i brødristeren
200 g Cheddar cheese finraspet        

Stek løken i oljen til den er gyllen. Ha i urter og hvitløk, og rør godt. Ha så i kraften, sennep og Worchestersauce. Kok opp og la det stå i 1 time. Smak til med salt og pepper.
Rist brødskivene. Del opp i terninger på 1-2 cm og legg i 4 tallerkner som tåler varme. Ha over Cheddar cheese og gratiner i ovnene til osten er gyllen. Server med en gang.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits