Pasta med italiensk pølse (salsiccia), fløte og tomat

Dette er en utrolig god pastarett. Noe av det bedre jeg har laget på lenge. Det krever litt i forhold til å finne de riktige ingrediensene, men i dag så får man god italiensk pølse (salsiccia) i de fleste delikatessekutikker og velassorterte butikker.

Til 4 personer:

1 boks hakkede tomater og 1 boks plommetomater (helst fra Mutti, de smaker best)
3 ss olivenolje
1 finhakket gul løk
2 hvitløkfedd
4 salsiccia, eller ett "hjul" (noen ganger får man pølsen surret som et hjul). Pølsen må være så.
1 1/2 dl kremfløte
1/2 ts tørket oregano
Salt og pepper
1/2 ts chiliflak
4 ss finhakket fersk persille
Pasta til 4 personer. Jeg brukte en veldig bred pasta. Det går også fint å bruke store skjell eller store fasonger.
Pecorino ost

Ta ut pølsekjøttet og fjern skinnet. Mos pølsen i en panne med olivenoljen. Jeg brukte en gaffel for å få minst mulig biter. Ha så i løk og hvitløk og stek dette sammen med pølsen. Når løk og kjøtt er stekt tilsettes tomater og krydder. Kok på lav varme i ca. 10 minutter. Ha så i kremfløte og kok i 15 minutter.
Mens sausen koker kokes pastaen. Når et er igjen ett minutt på pastaen så silen den og blandes i sausen. Kok pastaen ferdig i sausen. Ha over persille og server med finrevet Pecorino ost.


Foto: Rimmis

Én kommentar

RaversSpeech

10.12.2013 kl.20:43

for en flott ide :D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits