Frokost med quinoa og speilegg

Starten på det nye året er sunn og inspirert av en rekke kokebøker jeg har fått. Den beste er "It's All Good". Her er det masse deilig og sunn mat. Nå skal ikke jeg si at jeg skal bli en helsefreak, jeg er alt for glad i mat til å bli det, men jeg kommer til å tenke litt mer på hva jeg spiser fremover. Og jeg har funnet ut at det er masse deilig å lage som er sunt og spennende.

Noe av det første jeg laget var en deilig frokost. Den besto av blandt annet quinoa, som kan minne om bulghur, og speilegg.

Til en person:
Ønsket mengde kokt quinoa
Rød chili, finhakket
Fersk persille, finhakket
1 vårløk finhakket
1 ts rapsolje
Maldoonsalt
1 egg

Stek grønnsakene i oljen til de er gyldne, ca. 5 minutter. Ha så i kokt quinoa og bland godt. Legg på en tallerken og ha et speilegg på toppen. Sammen med denne retten hadde jeg også et hjemmelaget speltrundtsykke (erstatt noe av melet med sammalt spelt og ha i et par sp linfrø),og et glass med grønn juice.

En sunn og god start på dagen.


Foto: Rimmis

3 kommentarer

foreignerat50

03.01.2014 kl.15:30

Ser deilig ut:)

Lea

03.01.2014 kl.15:32

Det så kjempegodt ut!

Kamilla Haaland

04.01.2014 kl.09:44

Så supergodt ut! :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits