Japansk salat med gulrotdressing

Her er en salat som er fantastisk god. Jeg serverte den sammen med stekt kyllingbryst. Det ble en skikkelig god middag og jeg følte meg utrolig vel etter måltidet. God og mett, men ikke tung i kroppen. Det er virkelig en sammenheng mellom hva man spiser og hvordan man føler seg. Jeg skal fortsette den gode trenden nå, for man kan spise mye godt, selv om det er sunt. Det er denne salaten et godt eksempel på.

Til 4 personer:

Dressing:
2 gulrøtter, skrellet og delt opp i biter
2 vårløk, delt opp i biter
Ca. 2 x 2 cm fersk ingefær, delt i små biter
1 sp misosuppe paste
1 dl riseddik
2 sp honning
1 ts sesamolje
1 dl rapsolje
1 dl vann
Salt og pepper

Bland alle ingrediensene i en food prosessor og sett så til side mens du lager salaten.

Salat:
2 hjertesalat, delt opp i passe stykker
3 store tomater (snitt et kryss på toppen og legg i kokende vann. Ta av kjelen og vent et par minuttertil skallet løsner. Fjern skall og stener og del hver tomat i 6-8 biter)
1/2 agurk, ta av skall o del i to. Skjær så tynne skiver av agurken.
1/2 - 1 rødløk, delt i tynne skiver
Sesamfrø til å ha over salaten
1/2 ark nori. Klippet opp i 1X1 cm store biter og ristet rakt i pannen.

Bland salatbladene med 2 sp av dressingen. Anrett deretter som på bilet og ha over litt mer av dressingen. Strø til slutt over sesamfrø, ristet nori og evt. litt spirer hvis man har det tilgjengelig. Server salaten sammen med dressingen for de som ønsker mer dressing på salaten.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits