Beef Bourguignon

Dette er en skikkelig god gryterett, og den er absolutt noe man kan servere til gjester og fest. Vi hadde den n i helgen, og det smakte nydelig sammen med en god og fyldig rdvin. Gryten blir aller best hvis den fr koke lenge.

Det er mange som mener at man skal ha grytekjtt her, men jeg hadde igjen litt indrefilet fra dagen fr s jeg brukte dette. Det ble bare s utrolig godt og mrt, s jeg vil si at her er det bare bruke indre- eller ytrefilet. Det gjr ingen ting.

Til 4 personer:
4sp rapsolje
Salt og pepper(gjerne pepperocini)
1 ts brunt sukker
1 kg oksekjtt, delt opp i 2X2 cm store biter
15-20 smlk, fjerne skallet
200g smoked bacon delt i terninger
20-30 sjampinjong, enten hele eller delti to, det kommer an p strrelsen
1 stor gulrot, delt i 1/2 cm tykke skiver
3 hvitlkfedd, finhakket
1 sp finhakket frisk timian
1 sp tomatpuree
1 sp maizena
1/2 flaske rdvin (spar1 dl somblandes medmaizena)
250 g oksekraft, bruk gjerne Jacobs
2 sp bladpersille,finhakket
2 laubrblad
Revet skall av 1/2 appelsin

Ha oljen i en stor, tykkbunnet gryte. Stek kjttet til det er brunt.ta ut kjttet og ha s i bacon og stek dette til det er ferdig. Tilsett kjttet i gryten sammen med bacon.Ha s i sopp, gulrotog lk. Rr rundt og la dette steke sammen med kjttet et par minutter. Ha s i hvitlk, vin, kraftog tomatpurre, sammen med laubrblad. Rr godt slaik at alt blander seg. La gryten koke en halv times tid. Smak s til med salt, pepper og sukker (ha i litt for lite salt og smak til helt til slutt). Kok deretter p lav varme i 1time. Bland s maizena med resten av rdvinen og ha dette i gryten. Rr godt til det koker opp og sausen tykner. Skru s ned varmen, og la gryten putre en halv times tid til.Ha til slutt i urtene og appelsinskall. Smak til slutt for se om det trengs mer salt og pepper.

Server med kokt ris, eller en hjemmelaget potetmos.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits