Kyllingwok - kalorifattig

Nok en oppskrift i "sunnhetens tegn". Nå har det gått et par uker siden nyttår og jeg er fortsatt flink til å spise litt lettere mat. Og det som er morsomt er at jeg har funnet ut at det er utrolig mye godt man kan lage som ikke nødvendigvis har mye kalorier i seg. Denne retten er veldig kalorifattig, så lenge man ikke har noe tilbehør som f.eks. ris, eller nudler. Her snakker vi om rundt 300 kalorier for en porsjon.

Til 4 personer:
4 små kyllingfileter, ferdig stekt (krydret med salt, pepper og paprika)
3 paprika (gul, rød og grønn), delt opp i store biter
1 rød løk, delt opp i store skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 liten brokkoli, delt i store biter og forvellet i lettsaltet vann i 2 min. Deretter silt
1 ts rapsolje

Varm oljen i en wok eller en stor stekepanne. Stek løk, chili, og hvitløk et par minutter. Ha i en bolle. Stek så paprika et par minutter sammen med brokkoli. Ha så i løken og kyllingbitene. Rør rundt et par minutter på høy varme. Hell over sausen og bland god. Dette er så utrolig enkelt og så utrolig godt. Og så ser det helt fantastisk ut.

Saus:
1/2 glass vann
3-4 sp soyasaus
1-2 sp oyster saus
1-2 sp sur-søt saus


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits