Linsegryte (Dhal)

Fortsatt i det sunn hjørnet og middagen i går var veldig god, og kalorifattig. Høres kanskje litt sært ut å spise linsegryte, men det var faktisk veldig godt. Mannen min skulte litt bort på middagen til jentene som var tacosalat, rester fra helgen. Men av og til så er det deilig å være sunn, og middagen smakte ypperlig.

Til to personer:

4 dl røde linser
1 boks finhakket tomat
6 dl vann
1 ts gurkemeie
1 ts spisskumin
1 ts sennepsfrø, gule eller svarte
Salt og pepper (chiliflak)
Frisk koriander
3 tomater, finhakket
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 paprika, finhakket
1 ts rapsolje

Stek løk og hvitløk i rapsoljen et par minutter. Ha så i bokstomat, vann og krydder (la noe av kroianderen være igjen til pynt). Rør godt og la kok i ca. 15 minutter. Ha så i 2/3 av tomatene og paprika. Kok i ytterligere 15 minutter, og ha i resten av tomatene. Smak til med salt og pepper. Server i store boller og pynt med koriander.


Foto: Rimmis

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits